Visa alla (2)

Mamman Madelene: ”Hur ska jag göra som förälder”

Publicerad

Hos familjen Thiger är diskussionen om vilka kläder pojkar kan ha ständigt närvarande. Särskilt sen äldsta sonen Elmer började förskoleklass och inte längre ville ha på sig sina favoritkläder i skolan. Madelene Thiger funderar mycket kring normer och varför vi inte lyckas bryta dem. 

– Varför måste vi hela tiden bedöma varandra? Varför kan vi inte bara få vara? Och så utgår vår relation utifrån vem du är och vem jag är. Kläder är ett sätt att uttrycka sig, vem jag faktiskt är på insidan. Då får vi en bild av vem personen är. Sedan om jag är tjej eller kille hör inte hit, säger hon. 

Men att bryta normer är inte lätt och frågan är vem som ska gå i skottlinjen. I klippet ovan hör du Madelene Thiger resonera kring konflikten i att uppmuntra sina barn att bära vad de vill, samtidigt som man inte vill att barnen ska bli retade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer