Foto: PolisenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Man åtalas efter våldsam trafikolycka

Publicerad

En man körde med för tung last på sin släpvagn och orsakade en trafikolycka där tre personer skadades allvarligt. Han åtalas nu för bland annat vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Olyckan inträffade den 19 november i fjol och utspelade sig längs E4 i höjd Sikeå. Mannen framförde en personbil med påkopplat släp där han hade lastat en personbil. Lasten blev för tung för släpets tillåtna maxlast och mannen saknade dessutom rätt körkortsbehörighet.

I kombination med lastens storlek samt det halkiga väglaget gjorde att släpvagnen fick kast och kom över på fel sida av vägen vilket resulterade i en krock med en mötande personbil.

I den bilen befann sig fyra personer varav tre ådrog sig allvarliga skador. Skadorna på den krockade bilen var så pass omfattande att räddningstjänst tvingades klippa upp taket för att komma åt en av de skadade.

Opererades akut

En av de skadade blev tvungen att opereras akut medan två av de andra fick läggas in på intensivvårdsavdelning. Ytterligare en person skadade sig lindrigt i olyckan.

Mannen som körde bilen med den tunga släpvagnen åtalas nu vid Umeå tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och olovlig körning.

Föraren förnekar brott och anser att företaget som hyrde ut släpvagnen till honom borde ha varnat för maxlasten och inte låtit honom hyra släpvagnen eftersom han saknade rätt behörighet på körkortet.

– Då hade det här aldrig hänt, säger han i polisförhör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer