Bilderna kommer från polisens förundersökning av rånet. Foto: Polisen

Man åtalas för knivrån mot bensinmack i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalas för rånet mot Gulfmacken i Vännäs under långfredagen i år. Mannen hotade kassörskan med kniv och lämnade sedan macken med 7500 kronor.

Under långfredagen i april i år rånades en bensinmack i Vännäs. En man i 30-årsåldern klev beväpnad med kniv in på Gulf-macken i Vännäs och hotade kassörskan. Mannen höll upp kniven och sa att ”detta är ett rån” och ”hjälp mig om du inte vill dö”. Han fick sedan kassörskan att öppna kassalådan och lämnade sedan macken med 7 500 kronor i kontanter.

Polisen berättade efter rånet att kassörskan agerade exemplariskt och larmade polisen. Hon kunde även ge ett signalement på gärningsmannen, som senare greps. Dagen efter rånet häktades mannen och han åtalas nu vid Umeå tingsrätt för rån.

Bland bevisningen finns den kniv som användes vid rånet och bilder från mannens telefon där han poserar med en sedelbunt i handen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.