Man åtalas – misstänks för våldtäkt

Publicerad

En man i 25-årsåldern i Umeå åtalas misstänkt för våldtäkt mot en kvinna i mars. Enligt åtalet ska han både ha tagit strypgrepp på kvinnan och använt sin vikt för att genomföra samlaget.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat i mannens bostad på Ålidhem i mars 2019. Där ska han enligt åtalet tagit strypgrepp på kvinnan och använt sin kroppsvikt för att kunna genomföra samlaget mot hennes vilja. Kvinnan ska av våldtäkten fått flera fysiska skador.

Dagen därpå anhölls mannen och häktades senare, han förnekar brott. I bevisningen mot honom har åklagaren bland annat rättsintyg, vittnesmål och meddelande på sociala medier som den tilltalade skickat till målsägande efter gärningen.

Fortsatt häktad i väntan på rättegång

Enligt VK sitter mannen fortsatt häktad misstänkt för våldtäkten och under veckan kommer rättegången att genomföras i Umeå tingsrätt.

Åklagaren i ärendet vill inte ge några kommenterar och hänvisar till den sekretess som råder i den här typen av sexualbrottsmål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.