Rånarna fick med sig tobak och kontanter. Foto: SVT

Anställd blev hotad och bunden – man häktas efter rån mot Charlies kiosk i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre män som misstänks för rånet av Charlies kiosk i Umeå har idag häktats.

– Han misstänks för grovt rån på sannolika skäl, säger David Helgesson, chef för avdelningen för grova brott. 

Tre personer har anhållits efter rånet mot Charlies kiosk natten till tisdag, då en anställd blev bunden och hotad med ett tillhygge. De tre männen, två av dem i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, greps samma eftermiddag. 

– De greps på olika platser i Umeå, efter vittnesuppgifter och ett bra polisarbete. Gripandet gick lugnt till, säger David Helgesson, chef för avdelningen för grova brott vid polisen i Umeå.

”Risk att de kommer fortsätta begå brott”

Mannen i 30-årsåldern har idag häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Häktningsförhandlingar för de två övriga kommer att ske efter klockan 12 på fredag.

– Tingsrätten bedömer imorgon om de två övriga männen, där finns det särskilda häktningsskäl och min farhåga är att de kommer att fortsätta begå brott och förstör utredningen om de försätts på fri fot, säger åklagare Andreas Nyberg

Andreas Nyberg säger att de två männen är välkända hos polisen sen tidigare.

Fortsatt utredning

– Efter imorgon kommer utredningen att fortsätta med fler förhör och analys av bevisning tillsammans med teknisk bevisning där NFC (Nationellt forensiskt centrum) kommer att hjälpa till, säger Andreas Nyberg

Enligt uppgift till SVT ska tillhygget som använts vid rånet varit en yxa, men det vill inte David Helgesson bekräfta.

– Jag kommer inte kommentera vad det var för typ av tillhygge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.