Villan brann ner till grunden. Foto: Räddningstjänsten

Polisen: Man häktad för mordbrand i Adak

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 60-årsåldern som i fredags greps för mordbranden i Adak häktades under eftermiddagen misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Natten mot torsdag förra veckan inkom larm om en villa som stod i lågor i Adak. En person befann sig i huset och fick föras till sjukhus, men klarade sig med lindrigare skador. Polisen fattade tidigt misstanke om grov mordbrand och anhöll i fredags en man i 60-årsåldern.

Under måndagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för brottet. Han är sedan tidigare dömd till fängelse för grov misshandel och hemfridsbrott mot den person som nu befann sig i huset.

– Han begärdes häktad då vi ansåg att det fanns stor risk för att han skulle fortsätta begå brott, eller undanröja bevis som skulle försvåra utredningen, säger kammaråklagare Magnus Öhrn.

Åtal kommer väckas tidigast den 2 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.