Skellefteå tingsrätt Foto: Patrik Samuelsson/SVT Nyheter Västerbotten

Man döms för våldtäkt mot barn i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man bosatt i Skellefteå kommun döms till fängelse i ett år och tre månader för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av barn. 

Mannen har enligt domen haft sexuellt umgänge med flickan, som är i tonåren, vid fyra tillfällen. Flickan har uppgett att hon upprepade gånger sagt nej till att ha sex med mannen. Hon säger dock att hon känt sig rädd för mannen och därför träffat mannen flera gånger när han velat det.

Enligt mannen har han inte vetat om att flickan varit minderårig, han menar också att flickan haft sex med honom frivilligt.

I domen skriver tingsrätten att flickan lämnat en klar och sammanhängande berättelse, det finns också bevismaterial i form av dna-spår från mannen.

Mannen döms till fängelse i ett år och tre månader samt utvisning, han ska också betala skadestånd till flickan på 135 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.