Foto: SVT

Man föll sex våningar – rubriceras som mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man föll sex våningar från en balkong i Umeå och skadades allvarligt. Polisen uppger att det mesta tyder på att det är en olycka men kan inte utesluta att det rör sig om ett brott och rubricerar därför händelsen som mordförsök.

Det var i torsdagseftermiddag som polisen larmades efter att det varit bråk till ett särskilt boende på Umedalen i Umeå. Senare kommer ytterligare ett larm från platsen om att en man i 30-årsåldern fallit sex våningar ned på marken.

– Det handlar om en person som av okänd anledning har fallit ned eller blivit puttad. Vi kan i nuläget inte utesluta att det rör sig om brott, säger Tobias Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

fallolycka på gruppboende

LÄS MER: Föll sex våningar efter bråk: ”Han är svårt skadad”

– Omständigheterna är oklara och för att vi ska kunna göra en ordentlig utredning väljer vi rubriceringen försök till mord. Men det mesta tyder på att det rör sig om en olycka, säger Tobias  Gustafsson.

Finns ingen misstänkt

Polisen har inlett en förundersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen spärrade under torsdagen av platsen och kommer under dagen att göra en teknisk undersökning.

– Vi kommer också att höra vittnen som sett delar av händelseförloppet, säger Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

fallolycka på gruppboende

Mer i ämnet