Här i soprummet hittades den äldre kvinnan död. Foto: Patrik Samuelsson/SVT.

Man anhållen – misstänks ha mördat kvinna i soprum

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen hittades en äldre kvinna i 80-årsåldern mördad i ett soprum i Norsjö. Nu har en man i 20-årsåldern gripits och anhållits misstänkt på sannolika skäl för mordet.

Mannen uppgavs till en början vara skäligen misstänkt för mord men är nu istället misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankesgraden.

– Gripandet gick lugnt till, säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson i region Nord.

Kvinna hittad död i Norsjö

Finns det någon koppling mellan kvinnan och den anhållne mannen?

– Det är en fråga som vi inte vill svara på i nuläget, säger Peder Jonsson.

Kvinnan hittades vid 14-tiden på lördagen i soprummet på Åkargatan i centrala Norsjö. Vid 20-tiden på kvällen meddelande polisen att man utreder dödsfallet som ett misstänkt mord. Kvinnans skador tyder på det, enligt polisen.

Polisen vädjar om tips från allmänheten

Under söndagen har polisen haft öppet på polisstationen i Norsjö, för att folk ska kunna lämna tips om händelsen. Även under måndagen kommer stationen att vara öppen för allmänheten.

– Vi är fortfarande intresserade av att få in tips, säger Jonsson.

Polisen skriver på sin hemsida att förundersökningen fortsätter med teknisk undersökning, förhör och annan informationsinsamling. En rättsmedicinsk undersökning av den avlidna kvinnan kommer att genomföras kommande vecka.

Den anhållna mannen sitter på polishuset i Skellefteå. Senast på onsdag ska åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktas eller släppas fri.

LÄS MER: Kvinna hittad död i soprum i Norsjö – polis misstänker mord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet