Espresso House Foto: TT

Man i 20-årsåldern anhållen efter slagsmål på kafé i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen larmades polis till Espresso House i centrala Skellefteå, där ett stort bråk hade uppstått mellan ett gäng personer. En person fick ett skärsår i handen och en man i 20-årsåldern greps.

– En person sitter anhållen misstänkt för försök till grovmisshandel och misshandel, säger Sofia Möller, jourhavande förundersökningsledare.

Det var vid halv åtta på lördagskvällen som polisen fick ett larm om ett stort bråk på kaféet i Skellefteå. Ett gäng på upp till sex personer hade börjat bråka och kastade glas omkring sig.

– En av de inblandade fick en skärskada i hand och en man i 20-årsåldern greps misstänkt för försök till grovmisshandel och misshandel, berättar Börje Öhman, presstalesperson hos polisen.

Beslag tog kniv

Polisen genomförde under kvällen en brottsplatsundersökning med polishund och beslag tog enligt Börje Öhman en kniv som kan ha använts i bråket. Det finns inga uppgifter om skadegörelse av inredning förutom de glas som krossades.

– I nuläget är bara en person misstänkt för brott och vi kommer under dagen att jobba vidare med ärendet och förhöra vittnen, gärningsman och målsägande, berättar Sofia Möller.

Hur kommer det sig att det rubriceras som försök till misshandel och misshandel?

– Det är på grund av de lindriga skadorna som målsägande fått, säger Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.