En polispatrull vid platsen i Burträsk där brottet inträffade i tisdags kväll. Foto: Berno Jonsson, SVT

Man i 40-årsåldern häktad efter våldsbrottet i Burträsk

Uppdaterad
Publicerad

En man vårdas fortfarande på sjukhus och har inte kunnat höras efter vad åklagaren beskriver som en synnerligen grov misshandel i Burträsk tidigare i veckan. Samtidigt blev en man i 40-årsåldern häktad.

Polisen rubricerade händelsen som försök till mord men under fredagen blev en av de inblandade, en man i 40-årsåldern, häktad misstänkt för synnerligen grov misshandel.

– Av det som kommit fram hittills i utredningen anser jag att han är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, säger åklagaren Andreas Nyberg.

Kan du säga nåt om vad som hänt?

– Nej, jag vill inte gå in på detaljer. Det kan skada utredningen.

Vårdas fortfarande på sjukhus

Sedan tidigare är teorin är att de två männen angripit varandra. Bägge är misstänkta och offer än så länge. Men uppgifterna vad som egentligen hände i huset i tisdags kväll är fortsatt knappa.

Polisen och åklagaren är mycket förtegna kring händelsen, delvis på grund av att den ena mannen än så länge inte kunnat höras då han ligger okontaktbar på sjukhus.

– Han har inte hörts än på grund av det medicinska läget. Vi vill kunna höra honom utan att han påverkats av uppgifter utifrån, säger åklagaren.

Mannen som häktades har kunnat lämna sjukhuset och hålls i arresten i Skellefteå. Under eftermiddagen häktades mannen i Skellefteå tingsrätt. Åklagaren har nu minst två veckor på sig att väcka åtal eller begära att häktningstiden förlängs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer