Det här skohornet använde mannen efter att han slagit sönder vandringskäppen. Foto: Polisen

Man i 50-års åldern åtalad för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-års åldern åtalas för grov misshandel i Lycksele tingsrätt efter att han misstänks ha misshandlat sin fru med en vandringskäpp.

Det var i februari som kvinnans dotter kontaktade polisen efter att hon fått SMS av sin mamma att hon blivit misshandlad. Kvinnan har i förhör uppgett att hon endast iklädd en t-shirt blev utkastad från sitt hem. Denna natt var det -17 grader kallt. När hon knackat i tio minuter utan svar så slog hon sönder en ruta och tog sig in. Mannen tog då enligt kvinnan tag i hennes arm och vred om denna. Sedan har kvinnan uppgett att mannen började slå henne med en vandringskäpp av trä. När käppen gick sönder började mannen slå henne med ett skohorn i metall.

Kvinnan säger i polisförhör att hon blivit misshandlad av mannen i 15 år. Mannen åtalas nu misstänkt för grov misshandel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.