Foto: Polisens förundersökning

Man knivhöggs i sitt hem i Vilhelmina – man i 40-årsåldern åtalas för mordförsök

Publicerad

I maj knivhöggs en man i sin bostad i Vilhelmina. Nu åtalas en man i 40-årsåldern vid Lycksele tingsrätt misstänkt för mordförsök.

Ambulanspersonal vittnar om att den misstänkte mannen ska ha sagt åt den skadade att ”inte säga något”.

Den 28 maj larmar mannen i 40-årsåldern SOS alarm. Han säger att hans kompis knivskurit sig själv i en bostad i Vilhelmina. Ambulansen åker till platsen och den skadade mannen förs till sjukstugan i Vilhelmina. Mannen hade sticksår i buken och en lunga hade blivit punkterad.

Polisen åker till bostaden och gör en husrannsakan. Där grips mannen i 40-årsåldern. Polisen ser blodfläckar i bostaden och flera knivar tas i beslag.

”Det gick så snabbt”

Offret har berättat i polisförhör att han och tre vänner tagit droger hans lägenhet. En av vännerna blev sedan arg och gick till attack med en kniv.

– Det gick så snabbt. Han stod två tre meter ifrån mig, minns inte vad han sa, jag sa något. Minns inte om han blev irriterad men så högg han mig med kniven, säger den skadade mannen i förhör och berättar:

– Jag trodde att jag skulle dö.

Nu åtalas mannen i 40-årsåldern vid Lycksele tingsrätt misstänkt för mordförsök. På måndag startar rättegången i fallet. Mannen nekar till brott.

– Jag är inte en våldsam människa, säger han i förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.