Flera patienter fick vända i dörren när vårdpersonal fastnade på flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen fastnade vårdpersonal från en hälsocentral i Umeå på flygplatsen på Arlanda då planet blev inställt. Under måndagmorgonen var det flera inbokade patienter som fick vända i dörren.

Vid lunchtid på måndagen kommer personalen från Capio hälsocentral på Dragonen i Umeå att landa på hemmaplan igen, dock senare än väntat då planet som skulle flyga dem hem gick sönder under gårdagen. Enligt verksamhetschef Katarina Hellberg så har de meddelat alla inbokade patienter som de kommit åt.

– Vi satt och ringde runt igår kväll. Några har vi fått boka om till en annan tid senare idag eller några dagar senare. Vi har naturligtvis prioriterat de mest akuta fallen, säger hon.

Men SVT pratade under morgonen med bland annat Thomas Jonsson som hade åkt från Vännäsby men som var tvungen att vända tillbaka utan vårdbesök. Hör honom och fler patienter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.