Här brinner fem bilar på Ystarvägen i Umeå Foto: Caroline AbramsVisa alla (3)
Visa alla (3)

Mängd bilar förstörda i bränder i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Totalt tolv bilar brann på parkeringar på Tunnelbacken och Ersboda i Umeå natten mot söndag. En hund dog i en av bilarna.

Det första larmet kom runt tio över ett, natten mot söndag, då ett antal bilar parkerade på Ystarvägen på Ersboda i Umeå brann. Ett garage bredvid parkeringen förstördes också i branden. Vid halv två kom nästa larm, då på Gluntens väg på Tunnelbacken.

– Det brann fem bilar på Ystarvägen och sedan sju bilar till på Gluntens väg, säger SOS alarms operatör.

Så här såg det ut på parkeringen på Ystarvägen, Ersboda under söndagsmorgonen. Plåttaket lyftes bort från garaget för att minska risken att branden skulle sprida sig. Foto: Linnea Ehlin/SVT

– När räddningstjänsten kom till Ystarvägen hittade man en hund avliden i en av bilarna, säger Patrik Juhlin, inre befäl vid räddningstjänsten, och fortsätter:

– Det brann också i garaget och vi fick ta en kranbil som lyfte bort plåttaket så att inte branden skulle spridas vidare.

Eftersom att det handlar om flera bilar som har brunnit utreder polisen ärendet som mordbrand. Polisen är intresserad av allmänhetens iakttagelser. Har man sett något kan man ringa 114 14.

På Gluntens väg blev sju bilar påverkade av branden. Foto: Ann-Katrin AX Sjögren

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Umeå

Mer i ämnet
Här brinner fem bilar på Ystarvägen i Umeå Foto: Caroline Abrams
Så här såg det ut på parkeringen på Ystarvägen, Ersboda under söndagsmorgonen. Plåttaket lyftes bort från garaget för att minska risken att branden skulle sprida sig. Foto: Linnea Ehlin/SVT
Bilarna och garaget brann under natten mot söndagen. Foto: Linnea Ehlin/SVT