Släckningsarbete dagen efter storbranden på Sävar såg. Foto: SVT

Mångmiljonvärden förstördes i sågverksbranden i Sävar

Uppdaterad
Publicerad

Värden för tiotals miljoner förstördes i branden i Sävar igår, men sågverkschefen konstaterar att branden blev begränsad till färdiga varor och inte störde produktionen.

Räddningstjänsten har under natten kontrollerat branden och hindrat den från att sprida sig. Det som förstördes på sågen ser ut att kunna begränsas till den lagerlokal där det började brinna och intilliggande ytor med färdiga varor på väg att transporteras iväg.

– Det ser med tanke på omständigheterna bra ut, säger sågverkschef Fredrik Samuelsson.

Delar av produktionen igång

Ytorna som förstördes rör färdiga varor och själva sågen och justeranläggningen påverkades inte av branden. Delar av produktionen kunde köras igång redan under torsdag kväll, men det var ändå stora värden som brann upp.

– Det är svårt att uppskatta. Det handlar om tiotals miljoner skulle jag säga, men det får utredningen visa, säger Fredrik Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.