Maria evakuerades från jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Maria Roshed är en av de kundservicemedarbetare som evakuerades under måndagskvällen från Vattenfalls lokaler.
– Jag är skärrad, säger hon.

Maria Roshed hade precis kommit tillbaka från sin middagsrast när brandlarmet började tjuta.

– Man är ju så van från alla brandövningar att det inte är något, men vi tog ändå på oss kläderna och gick ut till vår samlingsplats. Och när vi kom ut kände vi att det luktade brandrök, såg också rök och hörde brandbilarna, säger hon.

Då hade branden ännu inte spridit sig till den stora kontorsbyggnaden.

”Jag är skärrad efter i kväll”

Maria Roshed berättar att en chef som var på plats gick tillbaka in i kontorsbyggnaden för att hämta en dator och att han då hade känt att det luktade mycket brandrök i huset.

Se även: Här brinner kvarteret

Efter en timmes väntan på samlingsplatsen ute på gården skickades Vattenfalls personal hem vid 19.30 på grund av den skadliga brandröken. Vid 22.30-tiden hade branden spridit sig till vindsvåningen på Vattenfallskontorshus i centrala Umeå.

– När jag kom hem och läste om att branden spridit sig så blev man som chockad. Även om allt gick bra för mig och mina kollegor, så är man ändå skärrad efter en sådan här kväll, säger Maria Roshed.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storbranden i Umeå

Mer i ämnet