Foto: SVT.

Marknaden räddades – efter rop på hjälp i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett rop om hjälp i social medier från den tidigare arrangören har lokala entreprenörer tagit över Byske Marknad i helgen. Personen som drev marknaden ifjol insjuknade men det blir alltså en marknad ändå.

En normal marknadshelg väntas 14.000 personer besökare per dag till Byske Marknad.  Det är med en viss tvekan som de nya entreprenörerna tog på sig arrangemanget.

– Ja mycket tvekan, men jag kände att varför skulle inte vi klara det när de har klarat det förut. Men det är ett stort projekt, säger Anna Laurila, arrangör för marknaden.

”Känns spännande”

Byske marknad har funnits sedan början av 80-talet. Under nästan hela den tiden har den drivits av ortens hockeyförening, IK Vargarna Byske. Men hockeyn i Byske krympte till den grad att en byskebo tog över den ifjol.

Han hann bara driva den i ett år innan sjukdom satte stopp. Då frågade han på sociala medier om någon annan på orten kunde tänka sig ta över stafettpinnen. Anna Laurila och hennes kompanjoner nappade.

– Nu är vi ju igång så det känns spännande, säger Anna Laurila.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.