Foto: Polisens förundersökning

Maskerad 18-åring knivrånade butik – tryckte kniven mot kassörska

Uppdaterad
Publicerad

Det var i början av mars i år som en 18-årig man steg in på Coop i Byske, Skellefteå. Mannen var knivbeväpnad och tryckte kniven mot kassörskan och tvingade till sig kontanter.

Det var vid 19-tiden den 6 mars som 18-åringen först gick fram till kassan och drog fram en kniv. Han gick sedan runt kassan och tryckte kniven mot ryggslutet på kassörskan och tvingade henne att lämna ifrån sig sammanlagt lite över 5500 kronor.

Bytet stoppade mannen i en röd tygpåse innan han försvann från platsen. Vid husrannsakan hos mannen hittades både kniven som användes och den röda tygpåsen.

Filmades innan rånet

18-åringen avslöjades bland annat via butikens övervakningsfilm, då han 15 minuter före rånet varit omaskerad i butiken och tittat sig omkring utan att handla. På videon har han samma kläder som när rånet genomfördes.

Mannen döms nu till ett års fängelse och utvisning. Han ska även betala sammanlagt 54 659 kronor i skadestånd varav 18 000 går till kassörskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.