Medarbetare på Länsstyrelsen får hotfulla samtal på grund av jakten. Foto: TT.

Personal hotas på grund av vargjakten

Publicerad

Vargjakten väcker starka känslor hos många. Nu har medarbetare på Länsstyrelsen i Västerbotten hotats på grund av jaktbeslutet i Nordmaling.

Björn Jonsson vid länsstyrelsen menar att det finns tillräckligt goda skäl för att skjuta vargarna. Han är dock medveten om de starka känslor som är förknippat med vargjakten.

– I tidigare vargjakter söderut i landet har det varit starka hotbilder mot länsstyrelsepersonal men också de jägare som deltagit i jakten. Det har hänt att folk har fått sina bildäck sönderskurna, säger Björn Jonsson.

Många arga och upprörda

Personal i Västerbotten får mängder med samtal från upprörda personer.

– Till oss i Västerbotten kommer en del hotfulla samtal där vi blir kallade både det ena och det andra. Många är arga och upprörda och det är starka känslor kring vargjakten, berättar Björn Jonsson.

Jakten på vargarna i Nordmaling har överklagats av ornitologer. Trots det kan jakten fortgå, berättar man på Länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varg i Västerbotten

Mer i ämnet