Arkivbild. Foto: SVT

Mellanstadiet i Stensele flyttas till Storuman

Uppdaterad
Publicerad

Årskurs 4-6 på Stensele skola flyttas till Centralskolan i Storuman nästa höst. Det beslutade kommunens Fritids-, kultur- och utbildningsnämnd under måndagen.

En oenig nämnd tog beslutet vid ett sammanträde under måndagen, något VK var först med att berätta.

Anledningen till flytten är en ekonomisk sådan för kommunens del. Fritids-, kultur- och utbildningsnämnden står inför besparingskrav.

– Vi har sett över många besparingsåtgärder och kommer fortsätta att se över alternativ, säger Anders Persson (C), ordförande i nämnden till SVT.

Det fanns även ett förslag på att flytta mellanstadiet på Gunnarns skola, men där beslutade nämnden att hålla kvar eleverna på orten. Förskolan och årskurs 1-3 i Stensele berörs inte av beslutet.

Föreslår avveckling av skidgymnasiet i Tärnaby

Nämnden föreslog även att avveckla Alpina gymnasiet och skidakademin i Tärnaby något kommunfullmäktige nu kommer få ta ställning till.

– Vi vill lyfta frågan högre upp och ge kommunfullmäktige möjligheten att se över vilka andra effekter ett sådant beslut skulle innebära, säger Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer