Miljöpartiet lämnar majoritetssamarbetet i Vännäs Foto: Arkiv/pressbild

Miljöpartiet lämnar samarbetsmajoriteten i Vännäs

Publicerad

Miljöpartiet hoppar av majoritetssamarbetet i Vännäs kommun. Partiet känner att deras bild av hur ett hållbart samhälle byggs för framtiden inte stämmer överens med de övriga samarbetspartiernas. Miljöpartiet vill nu driva sina frågor i opposition.

Krister Andersson, gruppledare för miljöpartiet i Vännäs, säger att man nu ska fokusera på att driva miljö- och hållbarhetsfrågor i opposition i kommunfullmäktige.

– Vi känner att vi inte fått igenom de frågor som är viktiga för oss, säger han.

I Vännäs är det socialdemokraterna, moderaterna, vänsterpartiet och miljöpartiet som tillsammans har styrt kommunen. Att miljöpartiet nu väljer att lämna kommer inte att märkas speciellt mycket eftersom de partier som stannar kvar i samarbetet fortfarande har majoritet.

Socialdemokraterna, moderaterna, vänsterpartiet och miljöpartiet har ju rätt skilda åsikter. Det var väl inte helt oväntat att ni inte skulle komma överens?

– Nej det var inte helt oväntat, men vi har ändå haft ett gott samarbetsklimat. Vi har inte råkat i luven på varandra, men det man förhandlar om är vad som är rimlig fokus på politiken och det är där som vi känner att framtidsfrågorna hamnar för långt bak, säger Krister Andersson, gruppledare miljöpartiet i Vännäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.