• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Minderårig avvisad från hockeyderbyt

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig pojke har avlägsnats från A3 Arena i Umeå i samband med hockeyderbyt mellan Björklöven och Modo. Pojken misstänks för våld mot tjänsteman.

Den minderårige avlägsnades strax innan klockan 20 från isladan på Väst-Teg i Umeå.

– En minderårig pojke har avlägsnats från arenan och man har också upprättat en anmälan om våld mot tjänsteman, säger Malin Axroth, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Det är i skrivande stund mycket knapphändiga uppgifter kring händelsen men den misstänkte pojken har inte blivit omhändertagen av polis.

Pojken avlägsnades från arenan enligt polislagens 13:e paragraf vilket innebär ett omhändertagande av en person som stör eller utgör fara för den allmänna ordningen.

Har det varit stökigt i samband med matchen?

– Jag kan inte se att vi har haft någon annan incident kopplad till matchen, säger Malix Axroth.

Matchen mellan Björklöven och Modo slutade 3-4 efter straffläggning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.