Foto: Privat

Miss Li föll i älven under uppträdande i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

När Miss Li ikväll uppträdde på ”En flotte” i Skellefteå blev det en dramatisk spelning. Artisten skulle spexa loss och klev upp på sitt piano när hon ramlade och fick sig ett ofrivilligt bad i den kalla älven.

När Miss Li uppträdde under Skellefteåspelningens fjärde låt så fick artisten ”feeling” och ställde sig ovanpå sitt piano. Instrumentet tippade och gjorde att flotten, scenen som är placerad ute i Skellefte älv vid Bryggarbacken, sviktade till. Miss Li åkte rakt ner i vattnet med huvudet före framför de tusentals åskådarna.

Det är strömt i älven, och hennes bandmedlemmar fick assistera henne för att dra upp den ofrivilliga badaren på flotten igen. Trots det så var Miss Li snabbt uppe på scenen igen och kunde avsluta låten. Arrangörerna åkte ut med båt till den flytande scenen och fick assistera henne med ny, torr utrustning.

Året som gick i Västerbotten

– Jag vill tacka så hemskt mycket för att vi fick komma hit. Jag kommer att minnas det här forever, det här giget kommer jag aldrig någonsin att glömma, utbrast Miss Li sedan från scenen.

Enligt uppgifter från personer på plats i Skellefteå så jublades det extra mycket efter låten. Trots att artisten blivit blöt av sitt ofrivilliga dopp kunde hon avsluta med stil, och bjöd på ett dyk även i slutet av konserten – men då ett frivilligt dopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Året som gick i Västerbotten

Mer i ämnet