Plötsligt kraschade en bil med två rymlingar in i familjen Lindgrens bil. Hör familjen berätta om händelsen i klippet här ovan. Foto: SVT.

Missbrukare rymde – kraschade in i familjen Lindgrens bil

Uppdaterad
Publicerad

Två personer rymde i jakt på droger från behandlinghemmet i Vindeln. Duon stal en bil och kraschade med hög hastighet in i en annan bil. Där satt Lars-Göran Lindgren och hans treåriga son.

– Plötsligt small det, säger han.

Det var i våras som Lars-Göran Lindgren och hans treåriga son satt i bilen på väg till återvinningsstationen när olyckan inträffade.

– Plötsligt smäller det till. Jag blev jätteförvånad. Så ser jag bara hur den andra bilen sticker iväg och några hundra meter längre fram kör den av vägen, berättar Lars-Göran Lindgren.

De två personer som körde var berusade och hade nyligen rymt från Renforsens LVM-boende, som jobbar med tvångsvård av personer med missbruksproblematik.

Sjukskriven efter kraschen

Familjens treåriga son klarade sig tursamt nog bra i olyckan, men Lars-Göran drabbades av en otäck whiplash-skada. Han är nu sjukskriven från jobbet.

Nu kräver familjen att Renforsens LVM-hem får bukt med rymningarna.

– Det är givetvis inte bra. Vi jobbar med det vi kan för att förebygga alla avvikningar, säger Renforsens institutionschef Christopher Wangsson.

TV4 var först med att rapportera om problemen i Vindeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.