Missing People söker efter den försvunne mannen i Vilhelmina: ”Vi gör det för anhöriga”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen börjar Missing People en sökinsats för att hitta den man som försvann i Gubbseleforsen i Vilhelmina i början av november.

– Vi gör det för anhöriga, inte för polisen, inte för Missing People, säger insatsledaren Martin Persson.

Det var i början av november förra året som två män utförde ett arbete vid en hängbro i Gubbseleforsen i Vilhelmina. Båda männen föll i vattnet. Kollegan lyckades ta sig upp – men den andra mannen försvann i forsen.

Polisen utförde flera sökinsatser med bland annat dykare men kylan och strömmarna i forsen försvårade arbetet. Drygt tre veckor efter olyckan avslutades sökningarna.

Nu har Missing People startat en sökinsats för att hjälpa processen framåt.

– Det är för att försöka hjälpa till att hitta den person som befaras ha drunknat i forsen, säger Martin Persson, insatsledare på Missing People i Västerbotten.

Insatsen kommer att pågå under helgen med start idag. Martin Persson hoppas på att hitta fynd så att anhöriga kan komma till ro.

– Vi gör det här för dem. Det är en tuff insats med tanke på att vi ska söka i forsen där det krävs mycket säkerhetstänk. Vi kommer göra vårt bästa.

Hör Martin Persson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.