Bilden är en arkivbild föreställande en fyrhjuling och en alkoholmätare. Foto: TT

Man misstänks för grovt rattfylleri efter fyrhjulingsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två vuxna och ett barn välte under söndagskvällen med en fyrhjuling i Bjurholms kommun. Samtliga fördes till sjukhus och nu misstänks föraren för brott.

Vid 19.30 under söndagskvällen larmades polisen till en plats i Bjurholms kommun.

– Tre personer har åkt på en fyrhjuling och vält och när polisen kommer dit, så har alla skador och behöver sjuhusvård, säger Mats Bruhn, som är jourhavande förundersökningsledare på polisen.

De tre personerna var en man i 40-årsåldern, en kvinna i samma ålder och en flicka som är under 15 år. Enligt en patientskaderapport från Norrlands Universitetssjukhus ska mannen fått en måttlig skada medan kvinnan och flickan fick lindriga skador.

Mannen misstänks för brott

Polisen misstänker nu att mannen, som var föraren av fyrhjulingen, har kört rattfull.

– Han blåser positivt i sållningsinstrumentet och vi gör även en kroppsbesiktning för att försöka utreda vad för alkohol han var påverkad av, säger Bruhn.

Polisen har tagit fyrhjulingen i beslag och utreder nu händelsen som grovt rattfylleri, alternativt rattfylleri samt grovt vållande till kroppsskada.

– Det är inte skadans omfattning, utan det blir grovt då när man exempelvis kör ett fordon och dessutom under påverkan av alkohol, förklarar Bruhn.

Polisen inväntar nu en analys för att se i vilken alkoholkoncentration som mannen hade i kroppen. Semestertider gör att analysen kommer dröja två till fyra veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.