Foto: SVT

Misstänkt för mordförsök försatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Det var natten mot söndagen som en man i 20-årsåldern hittades allvarligt skadad på Ålidhöjd i Umeå. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grovt rån. Två män anhölls misstänkta för det grova överfallet, nu har duon släppts men missankarna mot dem kvarstår.

Redan i måndags släpptes en av de misstänkta männen och under onsdagen ska även den andre ha släppts, trots det kvarstår misstankarna mot dem.

– Misstanken kvarstår mot mannen, men åklagaren bedömer att det inte finns skäl för häktning, säger David Helgesson, chef vid grova brott.

Misstankarna mot de båda männen och förundersökningen gällande försök till mord och grov rån fortsätter nu i oförminskad takt, skriver polisen på sin webbplats.

– Vi arbetar vidare med informationsinhämtande åtgärder, bearbetning och analys av det material som vi har samlat in, berättar Helgesson.

Polisen vill i övrigt inte lämna ut mer uppgifter i nuläget, men skriver på sin webbplats att de avser att komma med ny information under torsdagen. Polisen är fortsatt intresserade av tips och iakttagelser från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.