Foto: TT

Misstänkt misshandel var datorspelande granne

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen larmades polisen i Skellefteå till en lägenhet där grannarna trodde att någon blev misshandlad. Men det visade sig istället bara vara en man som var helt inne i sitt datorspelande. Han uppskattade inte att bli störd av lagens långa arm.

Händelsen inträffade på Morö Backe i Skellefteå. Enligt Börje Öhman, RLC-kommunikatör, var det ett ordentligt liv i luckan som fått grannarna att ringa in.

– Anmälaren hade hört dunsar, skrik och högljudda svordomar och trodde att någon blev misshandlad i lägenheten.

”Han var inne i spelet och levde om”

Men när polisen kom till platsen visade det sig det handla om en granne som satt och spelade datorspel. Mannen blev dessutom måttligt imponerad av att behöva öppna dörren för polisen.

– Han blev arg när vi kom dit, lite som att ”vad har ni här att göra?”. Han var inne i spelet och levde om, säger Öhman.

Mannen fick en tillsägelse om att skruva ned ljudvolymen och polisen lämnade platsen. Även om situationen inte var allvarlig denna gång så menar Öhman att det var helt rätt att larma.

– Som det lät så var det ju typfallet när någon blir misshandlad. Den här gången var det inte så men det är jättebra att det blev inringt för det hade ju kunnat vara allvarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.