Foto: Tommy Forsgren/SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Fortsatt stora avspärrningar på Mariehem – mordmisstankarna har försvagats

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hittades en person avliden i ett skogsområde på Mariehem. Under dagen har polisens tekniker arbetat på platsen. Ett stort område är fortfarande avspärrat – men mordmisstankarna har försvagats.

– Vi jobbar vidare med att identifiera personen och kunna fastställa dödsorsaken. Därför är det fortsätta avspärrat, säger Niklas Jeppson, biträdande lokalpolisområdeschef.

Under söndagseftermiddagen påträffades en avliden person i ett skogsområde i närheten av vattentornet på Mariehem i Umeå.

Det var först räddningstjänsten som larmades till området.

– Vi var där och släckte en brand. Sen blev det en polisiär fråga, säger Niklas Bergman, inre befäl på räddningstjänsten.

Området har genomsökts av tekniker

Polisen kan inte säga om branden hänger ihop med den avlidne personen.

Vid 11-tiden på måndagen var fortfarande ett stort område avspärrat. Området består av tät skog och är väldigt skyddat från insyn. Polisens tekniker har arbetat på platsen under måndagsmorgonen.

– Det är ett gigantiskt område som spärrats av. Flera vaktbolag är utstationerade för att se till att ingen tar sig in på området, säger SVT:s reporter Tommy Forsgren.

Personen inte identifierad

Vid halv tolv på måndagen gick polisen ut med ett meddelande om att misstankarna om mord försvagats, men rubriceringen kvarstår i nuläget.

– Orsaken till att vi har kvar rubriceringen är att vi ska ha tillgång till alla verktyg vi behöver polisiärt för att kunna ta reda på vad som hänt, säger Niklas Jeppson, biträdande lokalpolisområdeschef.

– Vi ska utreda vad som har hänt och hur detta har gått till, säger polisens presstalesperson.

Den avlidna personen är fortfarande inte identifierad. Polisen inväntar en rättsmedicinsk undersökning. Polisen har ingen misstänkt för brottet.

Polisen efterlyser allmänhetens iakttagelser kring vattentornet och skogspartiet mellan 14:00 – 15:00 på söndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer