Det var uppe på vinden i flerfamiljshuset som det brann. Foto: Räddningstjänsten

Misstänkt mordbrand i flerfamiljshus i Jörn

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen började det brinna i ett flerfamiljshus i Jörn. I samband med branden har en kvinna i 30-årsåldern anhållits misstänkt för att ha anlagt branden.

Larmet från SOS kom vid 22.30-tiden under måndagen om att det brann i ett flerfamiljshus på Björklundsgatan i Jörn. Det är tredje gången på kort tid som det brinner i huset.

– Det var Jörn (räddningstjänst) som var först och när de kom brann det ut genom taket. Folk hade tagit sig ut varav en hade hoppat från tredje våningen och skadat sig. Det primära var att konstatera att alla var ute, säger Magnus Nyberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Skellefteå under tisdagsmorgonen.

Skadeläget hos den person som hoppade ut från huset är ännu oklart.

Brann på vinden

När räddningstjänsten från Skellefteå kom till platsen brann det för fullt berättar Nyberg och efter en timme kunde man få kontroll på läget.

– Det var på själva vinden som det brann. Men vi har ingen brandorsak än och det är avspärrat på plats och polisen ska dit. Vi är kvar på plats och har efterbevakning.

I huset bor mellan 15-20 personer och enligt räddningstjänst har ingen bott i huset i natt. De två första planen är lätt rökskadade och enligt Magnus Nyberg ser det förhållandevis bra ut bortsett från vinden och de två taklägenheterna på våning tre.

Kvinna anhållen

I samband med branden anhölls i natt en kvinna i 30-årsåldern som nu är misstänkt för för att ha anlagt branden.

– Rubriceringen kvarstår och kvinnan är anhållen misstänkt för mordbrand, säger polisens RLC-befäl Björn Pettersson.

Nu inväntar polisen den tekniska undersökningen som ska göras under tisdagen.

– Vi vet inte varför det har börjat brinna men misstankarna är tillräckligt starka för mordbrand, avslutar Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.