Ett stort område är avspärrat på Språkgränd, Ålidhem i Umeå, efter ett misstänkt mordförsök på lördagskvällen. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus i Umeå efter att ha utsatts för grovt våld. Polisen larmades strax före 22.30 på lördagskvällen till bostadsområdet Ålidhem, om att en man hade blivit utsatt för grovt våld.

– Patruller påträffade mannen och utefter den skadebild och tillvägagångssätt som har kommit in till oss, så inleder jag en förundersökning om försök till mord, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten.

Under tidiga natten hade polisen fortfarande patruller kvar i området som arbetade aktivt med händelsen som ska ha skett utomhus.

– Vi genomför åtgärder, håller förhör och gör en brottsplatsundersökning. Vi har samlat in uppgifter under ärendets gång och även samtalat med den utsatte till viss del, vi håller på att bilda oss en uppfattning om vad som har hänt, säger Levy.

Vid tretiden meddelade polisen att den skadade mannen vårdas på sjukhus men att hans tillstånd inte är livshotande. Vid tidpunkten fanns heller ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.