Foto: TT

Man anhållen misstänkt för mordförsök utanför Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för ett mordförsök i Ersmark utanför Skellefteå under söndagskvällen. Den skadade mannen vårdas just nu på sjukhus: – Hans skador bedöms som allvarliga, säger åklagare Stina Stener.

Larmet kom till polisen klockan 21.11 på söndagskvällen.

– Det rör sig om två män i 20-årsåldern som har rykt ihop utomhus. Min uppfattning är att de är bekanta med varandra sedan tidigare, säger Stefan Lundström, inspektör vid polisen i Skellefteå.

Den misstänkta 20-åringen greps på platsen och anhölls senare. Den skadade mannen fördes till sjukhus. Stefan Lundström känner inte till hur den skadade mår i nuläget.

Hur skadad var han när han fördes till sjukhus?

– Min uppfattning är att han var väldigt illa däran, säger Stefan Lundström.

Under måndagen kommer polisen genomföra brottsplatsundersökning och hålla förhör.

Allvarligt skadad

SVT talade strax efter 15 på måndagen med åklagaren Stina Stener som uppmanar eventuella vittnen att kontakta polisen.

– Den skadade mannen vårdas just nu på sjukhus. Hans skador bedöms som allvarliga. Vi har en initial bild av vad som skett men den kommer med all säkerhet att ändras ju mer vi får veta.

– Polisen är fortsatt intresserade av att hitta vittnen från platsen. Så personer som har sett eller hört någonting i anknytning till händelsen uppmanas att kontakta polisen.

Vad har männen för relation till varandra?

– Det kan jag inte gå in på ännu. Det är sådant som ska ska utredas.

Senast klockan 12:00 den 1 april ska åklagaren bestämma om den anhållne mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.