Foto: SVT

Misstänkt skottlossning i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt skottlossning har inträffat på Ålidhem i Umeå under tisdagen strax efter klockan 12. Det är en parkerad bil som ska ha blivit beskjuten.

Polisen har ingen person omhändertagen men söker efter två personer som ska ha setts springa från platsen.

Uppgifterna kring den misstänkta skjutningen är i skrivande stund knapphändiga. Polisen fick strax efter klockan 12 uppgifter om att det ska ha inträffat en skottlossning på Ålidhem i Umeå, detta var Folkbladet först att rapportera om.

– Vi arbetar just nu för att se om det finns någon substans i det hela utifrån de uppgifter vi har fått till oss, säger Malin Axroth, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

”Inte avlossats skott mot person”

Det är en parkerad bil som blivit beskjuten och den ska ha befunnit sig på parkeringen sedan i går, måndag. En av bilens rutor har blivit sönderskjuten och det finns även flera träffar på fordonet.

– Jag vill inte säga något mer än att det inte ska ha avlossats något skott eller liknande mot någon person enligt de uppgifter vi har, säger Malin Axroth.

Händelsen har utspelat sig vid Fysikgränd och Laboratorievägen och polisen uppger vid klockan 16.30 att de arbetar brett med ärendet och att man är intresserad av iakttagelser från platsen vid 12-tiden.

– Ingen person ska ha kommit till skada men enligt uppgifter ska två personer ha setts springa från platsen. Om du sett något som kan vara av intresse ring polisen på telefon 114 14, skriver polisen på sin sajt.

Söker spår

Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen och har befunnit sig på plats för att utföra utredningsåtgärder sedan lunchtid.

– Det är en handfull poliser på plats som ser ut att leta efter kulor, både innanför och utanför avspärrningen, säger Anders Öhlund, SVT:s reporter som befinner sig på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.