Hör vad Olle Andersson, chef för utredningsenheten, säger om skottlossningen på Mariehem. Foto: SVT

Misstänkt skottlossning på Mariehem

Uppdaterad
Publicerad

Anmälan om en misstänkt skottlossning på Mariehem i Umeå inkom till polisen vid 14:30-tiden under måndagen. Polisen har säkrat fynd på platsen som tyder på att skott har avlossats. Inga personer ska ha skadats vid tillfället.

Polisen spärrade av platsen under eftermiddagen och har efter en teknisk undersökning hittat fynd som visar på skottlossning.

– Vi har gjort vissa fynd som talar för att det är en skjutning, vilka fynd vill jag inte gå in på, säger Magnus Forsgren, tf chef vid grova brott.

Polisen ser allvarligt på skjutningen och utreder samband mellan tidigare skjutningar, bland annat på stadsdelarna Ålidhem och Ersboda.

– Vi ser jätteallvarligt på att det här har inträffat i ett tätbefolkat område. Skjuts det i ett bostadsområde mitt på dagen, finns det ju en risk för att utomstående kan skadas. Personer som gör så här, oftast rör det sig uppgörelse mellan kriminella personer och det är den tesen vi arbetar utifrån, säger Magnus Forsgren.

”Detta är ett prioriterat ärende”

Polisen arbetar intensivt med ärendet med bland annat analys av den tekniska bevisningen samt att förhör kommer att hållas under dagen.

– Vi satsar så mycket resurser vi kan, detta är ett prioriterat ärende, menar Magnus Forsgren.

En anmälan om grovt vapenbrott har upprättats.

Polisen vill ha tips från allmänheten på iakttagelser kring Mariehems centrum och Mariaskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.