Misstänkt våldtäkt i Rådhusparken natten mot lördagen. Foto: SVT

Misstänkt våldtäkt i Rådhusparken i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen ska en misstänkt våldtäkt ha skett i Rådhusparken i Umeå natten mot lördagen. En man misstänks nu för våldtäkt mot en kvinna i 20-årsåldern han haft sällskap med tidigare under natten.

Rådhusparken i Umeå är avspärrad för teknisk undersökning tills vidare. Flera bänkar och platser är övertäckta med presenningar för att skydda bevisningen från vädret enligt SVT:s reporter på plats, Josefine Holgersson.

– Den misstänkte mannen är inte känd för oss i nuläget men vi håller förhör med målsägande. Vi vill gärna ha in iakttagelser från allmänheten om de uppmärksammat något mellan midnatt och klockan 03:00 under natten mot lördagen, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisen.

Ingen överfallsvåldtäkt

Polisen säger att det inte rör sig om en överfallsvåldtäkt då kvinnan och mannen varit tillsammans tidigare på kvällen men ytterligare förhör kommer att hållas och polisen jobbar med att skapa sig en bild av mannen.

Under sen söndagseftermiddag kommer polisen att söka med spårhundar i området.

Polisen uppmanar personer som kan ha information om händelsen att höra av sig på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.