Förundersökningen gällande skjutningen på Ålidhem läggs ner. Foto: SVT

Misstänkta för skjutning i Umeå släpps

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga tre män som varit anhållna misstänkta för inblandning i Ålidhemsskjutningen har släppts. Åklagaren väljer nu att lägga ner förundersökningen.

– Misstankarna är avskrivna, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Det var i november som en man hittades skottskadad på Ålidhem i Umeå. Efter omkring fyra månaders utredning lyckades polisen till slut gripa tre män som anhölls i tisdags.

Tidsfristen för att begära de häktade gick ut klockan 12 på fredagen och bevisningen räckte inte för att hålla dem fortsatt frihetsberövade, det var Folkbladet först med att berätta om.

Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen, bekräftar uppgifterna för SVT.

– De är släppta och misstankarna är avskrivna. Åklagaren har fattat beslut om att lägga ner förundersökningen.

Skjutningar kopplas samman

En av de tre männen som nu släppts har även figurerat i utredningen om dödsskjutningen som inträffade i slutet av januari, på Ersboda i Umeå.

Fredagens besked att släppa de tre misstänkta innebär att Umeå-polisen just nu utreder två skjutningar men har ingen frihetsberövad.

– Men det går förstås att öppna upp den igen om det kommer fram några nya uppgifter, säger Peder Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.