Misstänkta kvinnan fortsatt anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som greps och anhölls i måndags misstänkt för mordbrand i kyrkstan i Vilhelmina sitter fortsatt anhållen. Det meddelar åklagare Minna Aspnäs som leder utredningen under tisdagen.

Det var strax efter klockan 13 under måndagen som polisen fick in ett samtal om en brand i en byggnad i Kyrkstan i Vilhelmina. Det skulle senare visa sig att branden var anlagd och en kort stund senare kunde en misstänkt gäringsman gripas.

Efter beslut från åklagare anhölls gärningsmannen, en kvinna i 30-årsåldern, och hon är nu fortsatt anhållen meddelar kammaråklagare Minna Aspnäs.

– Hon är fortsatt anhållen misstänkt för misshandel och mordbrand.

Ska misshandeln inträffat i anslutning till branden?

– Ja. det ska den ha gjort, men i dagsläget vill jag inte gå in på några fler detaljer kring den, säger Aspnäs.

Längre förhör väntar

Nu väntar fortsatt utredning för polis och åklagare. Minna Aspnäs berättar att hon gett polisen flera direktiv som hon vill att de ska gå vidare med, bland annat brottsplatsundersökning.

– Sen ska också räddningstjänsten lämna ett sakkunnigt utlåtande där man tittar vilken fara den här branden kan ha haft för andra och för egendomen. Sen ska en del personer höras, bland annat ska den misstänkta kvinnan höras med försvarare för ett mer omfattande förhör. Hittills har bara ett kort förhör kunnat hållas, säger Aspnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.