Foto: Tommy Forsgren/SVT

Morö Backe-fallet: Misstänkte 15-åringen erkänner våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Efter den bevisning som lagts fram under rättegången, har den 15-årige pojken nu ändrat sin inställning till åtalspunkten grov våldtäkt mot barn, som han inledningsvis nekade till.
– Det finns delar i händelseförloppet som han inte erkänner, men vi accepterar nu rubriceringen, säger pojkens försvarsadvokat Jens Nyström.

När den åtalade pojken, genom sin advokat, Jens Nyström, bemötte åklagarens yrkanden den första rättegångsdagen sa han att pojken medger vissa delar, men bestrider andra. Påståendet grov våldtäkt mot barn nekade de först till men inställningen har nu ändrats.

– Vi hade inledningsvis en uppfattning att det inte var ett fullbordat brott. Men efter att ha tagit del av bevisning så är vi beredda att acceptera rubriceringen grov våldtäkt mot barn, säger Jens Nyström.

Nekar mordförsök

Vad gäller mordförsök, så nekar pojken fortfarande då han menar att det aldrig funnits uppsåt att döda. Däremot accepteras rubriceringen synnerligen grov misshandel.

– Han nekar alltjämt till försök till mord, men vi har accepterat åklagarens påstående att det är frågan om synnerligen grov misshandel.

Rättegången är nu pausad, då tingsrätten i Skellefteå ska ta ställning till om pojken ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsdådet på Morö Backe

Mer i ämnet
Mer Västerbotten
Mer Nyheter