Det var Modo Hockey:s vd Johan Widebro som körde av en bro med sin familj mellan Klimpfjäll och Saxnäs i fredags. Han konstaterar att de hade väldig tur som klarade sig oskadda efter händelsen. Foto: Bildbyrån/privat

Johans familj överlevde broolyckan: ”Vi hade änglavakt”

Uppdaterad
Publicerad

Det var Modo Hockeys vd Johan Widebro, med familj, som voltade med bilen ner från en bro i fredags. Här berättar han om händelsen och konstaterar vilken otrolig tur familjen haft.

Under fredagskvällen förra veckan körde en barnfamilj av en bro med sin bil. Alla klarade sig i det närmaste helt oskadda efter händelsen som inträffade mellan Saxnäs och Klimpfjäll.

Bilens förare var Johan Widebro som också är vd för Modo Hockey.

”Voltade minst en gång”

– Vi körde utför backen, men det var otroligt halkigt. Jag har aldrig varit med om något liknande, kurvan blir skarpare och skarpare ju längre in i den man kommer. Mot slutet är det nästan 90 grader, berättar Johan.

Det hala väglaget i kombination med nedförsbacke och en skarp kurva innebar att bilen gled av vägen.

– På nåt sätt så hoppade vi över vägräcket, eller om vi körde halvt igenom, det vet jag inte. Det var mycket snö och vi voltade minst en gång nedför backen, berättar Widebro.

Hade du tid att tänka någonting när det hände?

– Nej inte där och då. Man blir väldigt lösningsorienterad, kollar så att all mår bra och larmar och sådant.

Iskallt vatten forsade under bilen

Som tur var hade hela familjen klarat sig i det närmaste helt oskadda. Bilen stod upp och ner på isen, därunder forsade det iskalla vattnet fram. Isen höll och familjen kunde ta sig i säkerhet.

– Normalt sett är det sällan is runt bron, det är strömt vatten, så vi har haft otrolig tur.

Vad tänker du om händelsen?

– För oss var det absolut viktigaste att kolla att pojkarna var hela. Vi hade änglavakt. Vi hade is under oss och vi är otroligt tacksamma att vi kan vara hemma igen, säger Modo Hockeys vd, Johan Widebro.

Han riktar även ett speciellt tack till de förbipasserande som stannade och hjälpte till efter olyckan och till räddningstjänsten som var väldigt snabbt framme på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.