Foto: SVT Design

Mopedburna rånare slog till mot bingohall i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Två män misstänks ha rånat en bingohall i centrala Umeå för att sedan fly från platsen på en moped. Nu söker polisen efter rånarna och är i behov av tips.

Larmet om rånet inkom till polisen klockan 12.38 på långfredagen. Enligt vittnesuppgifter är det två män som slagit till mot en bingohall belägen i centrala Umeå.

De två männen tog till flykt på en moped i okänd riktning. Polisen söker nu de misstänkta och har spärrat av platsen i väntan på teknisk undersökning.

– Vi söker de här två personerna som har setts. Eftersom det här ändå inträffat mitt på dagen hoppas vi att någon kan ha gjort en observation, antingen i centrala stan eller på någon annan plats i Umeå som stämmer in på signalementen, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen.

Går ut med signalement

Polisen har gått ut med ett signalement om de två männen:

”En man hade mörka byxor med vita revärer, han hade hjälm och en mörk jacka. Den andre hade mörka byxor, en grön-aktig jacka och en hjälm som var vit och svart. Båda männen är cirka 170 cm lång. Mopeden uppges vara vit till färgen”, uppger polisen.

– Om man har sett något som stämmer in på signalementet får man jättegärna höra av sig på telefon 114 14, säger Marie Andersson.

Det är oklart om de två misstänkta rånarna fått med sig något byte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.