Ett stort område runt två fastigheter i en by i Bjurholms kommun har spärrats av. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Mordet i Agnäs – 44-åringen inte psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den 44-årige man som misstänks för mordet i Agnäs kan dömas till fängelse. Det står klart sen den rättspsykiatriska undersökningen visar att han inte led av en allvarlig psykisk störning vid brottet.

Det är Folkbladet som rapporterar att den rättpsykiatriska undersökningen i Agnäsfallet nu är klar. Vid rättegången i slutet av november ansåg både åklagare och försvaret att en undersökning skulle genomföras vilket också tingsrätten beslutade.

Undersökningen visar att mannen varken led av en allvarlig psykisk störning vid brottet eller när undersökningen gjordes.

Misstänkt mord i Agnäs

Det här innebär att mannen kan dömas till fängelse. Enligt kammaråklagare Anders Norberg, som Folkbladet pratat med, finns övervägande bevis för att det är den 44-årige mannen som begått gärningarna.

Rättegången kommer att återupptas den 7 januari 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Agnäs

Mer i ämnet