Mordet i Agnäs: Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen avslutades huvudförhandlingen mot den 44-årige man som sitter häktad för mordet på en annan man i Agnäs i Bjurholms kommun. Kammaråklagaren yrkar att den misstänkte mannen ska dömas till livstids fängelse.

Det är förhandlingens sista dag och under förmiddagen fick journalisterna gå ut en stund när rätten gick igenom den rättspsykiatriska utredningen som den häktade mannen genomgått. Som vi tidigare berättat visade den att mannen inte led av en allvarlig psykisk störning vid brottet och kan därför dömas till fängelse.

Kammaråklagare Anders Norberg yrkar på livstidsfängelse och hänvisar till våldets hänsynslöshet. Försvaret å sin sida vill ha ett tidsbestämt straff och tycker att det är rimligt med 16 års fängelse om tingsrätten dömer mannen för mord. Enligt försvaret var mordet inte planerat.

Under förhandlingen meddelade Umeå tingsrätten att domen kommer om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Agnäs

Mer i ämnet