Polis bevakar det stora området som spärrats av på Ersboda i Umeå den 25 maj. Foto: SVT

Mordmisstänkt släppt – ska inte haft med dödsfallet att göra

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen släpptes den man som suttit anhållen sedan en kvinna hittades avliden på Ersboda i Umeå sent i går kväll.

Under dagen har mannen förhörts och genomgått en rättsmedicinsk undersökning. Efter det har åklagaren Magun Öhrn fattat beslut om att häva anhållandet och släppa mannen.

Det finns i nuläget inget som tyder på att mannen har med dödsfallet att göra. Det går inte att utesluta att dödsfallet kan handla om en olycka eller ett sjukdomsfall, skriver polisen på sin webbplats.

– Till dess att obduktionen är klar utreds händelsen fortfarande som mord, där efter tas ett nytt ställningstagande, säger åklagaren Magnus Öhrn.

Den rättsmedicinska undersökningen väntas vara klar i början av nästa vecka. Några fler åtgärder kommer inte att vidtas förrän dödsorsaken är fastställd enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.