Foto: Marit A Israelsson

M-politikern om ytterligare omtag i frågan om slumpvisa drogtester i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Micaela Löwenhöök (M) fick igenom motionen om slumpvisa drogtester i Skellefteås gymnasieskolor redan för 1,5 år sedan. När nu (S) signalerar oklarheter kring genomförande reagerar hon:

– Vi har ett demokratiskt fattat beslut i kommunens högsta beslutande instans som ska följas, det här är en mycket märklig hantering.

Häromdagen gick gymnasienämndens ordförande ut och sa att rättsläget kring att genomföra slumpvisa drogtester fortfarande är oklart.

– Nej, det är det inte. Rättsläget är glasklart efter att frågan avgjorts i flera instanser, framhåller Micaela Löwenhöök (M) som tycker att ärendet dragits i långbänk.

Hon menar att drogtesterna ska införas i skolorna så fort som det bara går nu. I klippet berättar hon vad hon ser att det här egentligen handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.