Max Troendlé är ordförande i den tillfälliga styrelsen för Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten. Foto: SVT

MP:s partistyrelse avbröt medlemsomröstning

Publicerad

Miljöpartiets partistyrelse har avbrutit en medlemsomröstning gällande kommunlistan i Umeå. På tisdagskvällen klubbade partistyrelsen istället valberedningens förslag.
– Omröstningsresultatet hade motverkat partistyrelsens arbete, säger Marléne Tamlin, sammankallande i partistyrelsen.

I åratal har det varit konfliktfyllt i Miljöpartiet i Umeå. En pågående medlemsomröstning som initierats av den tidigare styrelsen avbröts och istället fastställdes den lokala valberedningens förslag till kommunlista, som toppas av Nils Seye Larsen och Mariam Salem.

– Vi gick in för att bryta konfliktläget och säkerställa interndemokratin. Omröstningsresultatet hade motverkat partistyrelsens arbete och den positiva utveckling vi sett i avdelningen de senaste månaderna,  säger Marléne Tamlin, sammankallande i partistyrelsen, i ett pressutskick.

”Samordnad grupp”

MP Umeå styrs sedan i höstas av en interimstyrelse för att få ordning på de problem med konflikter och interndemokrati som kantat lokalavdelningen.  I ett mail som gått ut till medlemmarna förklarar man varför röstningen avbrutits och skriver: ”Analysen av röstdata visar på en fortsatt stark polarisering och taktikröstning från en samordnad grupp som tydligt motsätter sig alla försök till enande arbete”.

”Mycket att jobba på”

Max Troendlé är ordförande i interimsstyrelsen för Miljöpartiet i Umeå och ser beslutet som partistyrelsen klubbade som ett steg framåt i det pågående förändringsarbetet.

– Det är tydligt att vi fortfarande har mycket att jobba på internt i avdelningen, men jag känner mig trygg med att den lista som nu beslutats, säger han.

Miljöpartiets lista till kommunalvalet i Umeå:

Visa

Nils Seye Larsen
Mariam Salem
John Vestergren
Alice Fatma Nikmanesh
Arvid Lundberg
Elin Söderberg
Gabriel Farrysson
Jennifer Forssell
Stefan Andersson
LennART Frostesjö
Lasse Brännström
Mia Winroth
Zacharias Tjäder
Mazin Hermez Matti
Karla Escobar
Morgan Flank
Pär Bylund
Mohamad Karim
Lea Wissing-Ek
Peder Karlsson
Mikael Andersso
Linnea Ryding
Sven Nygren
Gun Bergström
Jan Bergström
Emma Farrysson

Källa: Miljöpartiet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten

Mer i ämnet