Foto: SVT

Multiarena kan bli verklighet i Storuman

Publicerad

Storumans IK satsar på en ny multiarena på Storhälla. Föreningen vill satsa åtta miljoner kronor på bland annat en konstgräsplan, skatepark och en multibana för diverse olika sporter.

I veckan skickade SIK in sista ansökan om pengar till projektet, något Lokaltidningen var först med att rapportera. Förhoppningen är att finansiera projektet främst med pengar från Allmänna arvsfonden men även med anslag från bland annat Riksidrottsförbundet, Västerbottens idrottsförbund och Boverket. Dessutom hoppas man på att lokala sponsorer ska hjälpa till.

Harald Kristiansen, ledamot i fotbollssektionens styrelse, berättar att arenan skulle göra stor skillnad för lokalfotbollen.

– Vi kommer kunna förlänga säsongen med två månader. Idag får vi inte gå på gräs förrän i juli och då är det fotbollspaus och med det här kommer vi kunna starta redan i april vilket skapar helt andra förutsättningar.

”Blir en samlingsplats”

Förutom konstgräsplanen planeras en ”multicourt” (en inomhusplan anpassad för många olika sporter), en skatepark, en aktivitetsyta för hundar, en hinderbana och en scen som ska kunna användas vid kulturevenemang. Allt ska vara handikappanpassat.

– Vi var ute i skolorna och bland föreningarna och sammanställde deras önskemål och skapade de här planerna utifrån det, säger Kristiansen.

– Tanken är att det här blir en samlingsplats så att folk far dit spontant och inte bara när de har träningstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.