Foto: Patrik Samuelsson

Museum vill spela ljudkonst i form av böneutrop

Publicerad
Museum Anna Nordlander i Skellefteå har sökt polistillstånd för ett ljudverk som har samma estetik som en muslimsk bönesång.

Ljudverket är centralt i utställningen Jag är störst av konstnären Ulrika Sporre. Tanken är att utropet ska ske tre gånger om dagen genom temporära högtalare på Nordanåområdet, vilket Norran var först med att berätta.

– Det är inget böneutrop utan ljudverk som är inspirerat av formen av böneutrop, poängterar Mia Rogersdotter Olofsson, utställningsproducent och fortsätter:

– Vi är fortfarande i planeringsstadiet men vill vara ute i god tid. Vi har sökt polistillstånd som vi väntar på.

Blir av ändå

Skulle museet inte få tillstånd så är det inget som hindrar utställningen som består av flera andra delar som visas inne i utställningshallarna, bland annat ljuslådor med bibelcitat.

Utställningen Jag är här har premiär 28 juni och är tillsammans med Changing Geographies en av två kommande utställningar med valåret i fokus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer