Åhörare Anita Östlund. Foto: SVT

Kommunen missade uppsägningstiden – matsalen blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

De äldre i Malå för behålla sin matsal i ett år till. Orsaken är att omsorgsnämnden missat att uppsägningstiden på lokalen är nio månader.

Det var i slutet på november som kommunfullmäktige i Malå klubbade igenom stängningen av matsalen för äldre. Det var en av lösningarna för att uppnå sparmålet inför 2020. Nu visade det sig att omsorgsnämnden missat uppsägningstiden. Därför måste de betala hyran under hela nästa år. I och med att hyran är betald för hela året 2018 så föreslår omsorgsnämnden att också matservicen får vara kvar under samma tid.

– Vi har skickat in en skrivelse som ska tas upp i nästa nämnd. Där skriver vi att omsorgsnämnden nu får nio månader till på sig att på riktigt utreda om det är värt att lägga ner matsalen. Vi tror att det finns andra lösningar för att spara pengar, säger Anita Östlund som drivit namninsamling för att behålla matsalen.

SVT Nyheter har sökt kommunalrådet Mikael Abrahamsson (S)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.