”Hotell och restaurang bland de branscher som per anställd fått mest stöd” – hör Ibrahim Baylan (S) om kastrullprotesterna. Foto: Privat/SVT

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) om kastrullprotesten: ”Förstår frustrationen”

Uppdaterad
Publicerad

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) förstår den frustration som många restaurangägare känner. Under onsdagen har han återigen träffat representanter för hotell- och restaurangbranschen och diskuterat förlängningen av flera stödåtgärder.

Ibrahim Baylan (S) säger att han haft tät kontakt med representanter från hotell och restaurangbranschen. Han känner till den kritik som riktas mot regeringen, men säger också att han upplever ett stort stöd.

– Det är en väldigt frustrerande situation, men jag upplever att vi tillsammans gör det vi kan för att att stävja smittan, säger han.

Kommer ni prata med branschen nu när de går ut varje dag och har det här uppropet?

– Som näringsminister har jag haft en tät dialog både med hotell och restaurangbranschen liksom många andra branscher som har det svårt.

Näringsminister Ibrahim Baylan och finansminister Magdalena Andersson ska under onsdagen träffa företrädare för hotell- och restaurangbranschen för att prata om de åtgärder som regeringen vidtagit, men också förlängningen av stödprogrammen för att de ska kunna fungera så bra som möjligt.

Hör näringsministern svara på kritiken från restaurangbranschen  i videon ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.